HRANA

MENI

Svedoci smo drastične promene ugostiteljske kulture u gradu i državi, u kojoj gotovo da nema mesta za bistro – lokal u kom gosti osim u piću, muzici i opuštajućem ambijentu, mogu uživati u kvalitetnoj i znalački pripremljenoj hrani. Ugostiteljima je takav napor nekada neisplativ, nekada logistički i higijenski nemoguć, a najčešće posledica manjka vizije i spremnosti za novi poduhvat.

Flying Dutchman ne bi izrastao novosadski brend da vremenom nije postao i sinonim za vrhunski bistro. Stara poslovica kaže da je naše telo - naš hram, te smo odlučili da se prema gostima tako i ophodimo. Uostalom, ko bolje od nas može znati da je sit gost samo korak daleko od zdravog gosta, a ta stepenica je upravo naš posao, dužnost i zadovoljstvo.

Naš brend gaji nultu toleranciju za prosečnost i sve ispod nje, zbog čega smo se odlučili da gostima ponudimo vrlo neobičan jelovnik, jedinstven u Srbiji. Još bolje, svaki „putnik“ na našoj „palubi“ u prilici je da sačini sopstveno jelo, bilo da se radi o načinu pripreme ili hrani koju će kuvari upotrebiti. Posetioci Flying Dutchman-a su ravnopravni kreatori sopstvenog uživanja!

Imati u ponudi najbolje proizvode poput Njeguškog pršuta, dimljene pečenice, najsvežijeg povrća i tunjevine u komadima krupnijim od šljunka nije novost u 21. veku. Danas uspešni ugostitelji drže pre svega zdravu i svežu hranu, a potom i meni spreman da izađe u susret najzahtevnijim posetiocima. Koliko puta su vam na neobaveznom piću apetit otvorili gosti za susednim stolom, ali vam je hrana bila nedostupna zato što ste vegetarijanac, vegan ili je trajao religiozni post ? Možda ste alergični na specifično jelo ili začin ? Takve „sitnice“ nama ne promiču i naše osoblje će vam pomoći da zajedno učinimo vaš obrok dostojan renomea brenda kog predstavljamo. Pravi gurmani mogu lično odabrati sastojke izložene pred njima, odnosno način na koji žele da hrana bude pripremljena. 

Gostima avanturističkog duha, uvek radim da iznenade i obraduju čula nečim novim, a njih najviše cenimo, namenili smo hranu koja našem lokalu daje lični pečat – nešto što niko u Srbiji i regionu nema u ponudi! „Dutchman pita“, „New York cheesecake“, „Stroopwafle“ i druge đakonije iz Holandije, jednako su tu da vam napune stomak i zagolicaju maštu. Kao i svaka dobra brodska posada, mi ne izmišljamo toplu vodu – mi samo gledamo daleko ispred.

Ne dozvolite da vas u našem lokalu zbune najmodernija oprema, tehnologija, mašine i ophođenje prema gostima – mi znamo gde su naši koreni! Ako nam ne verujete, tokom hladnih dana probajte naše domaće supe po staroj recepturi, s prirodnim sastojcima, a mi vam garantujemo da ćete sledeću narudžbinu obogatiti nečim ličnim, prema vašem ukusu i karakteru, što će naša „posada“ prihvatiti kao zadovoljstvo i izazov. Svetski putnici poput nas znaju da gurmanski glamur i kapric nisu pitanje debljine novčanika, već mašte gostiju i spremnosti osoblja.

Tokom cele godine, Flying Dutchman gostima hranu pakuje „za poneti“, bilo da je u pitanju višak u tanjiru, zaseban, novi obrok ili porudžbina na ličnu adresu.

                                                                                                                              DOSTAVA 021 442 233

Izdvajamo iz menija

Follow us